Click for image gallery


Vale do Lobo - Algarve

Villa plot can be sold separately

Contact us about this property



From the elegant architecture, reflecting the class of the local build style, or the grand gated entrance to the villa, to the lush sweeping lawn and majestic palms bordering the pool, this property is a constant pleasure to the eye. The outdoor areas of Villa Astradeus, truly an extension of indoor living space when considering the climate enjoyed by the Algarve throughout the year, offer a series of scenarios in which to indulge in open-air living. Shady terraces spill out of the house, past tropical palms, towards the large swimming pool - the ideal location on lazy sunny days...and incredibly atmospheric as the sun sets, with dramatic lighting bringing out the warmth and romanticism of this exterior space.

The front of the house, just metres from the spotless 8th green of the Vale do Lobo Ocean, presents an inimitable series of curves, angles and archways, with traditional Portuguese cobbles leading from the entrance gate to the front door. A unique feature, drawing the eye up from the generous pergola style carport, an elevated terrace, purposely built to watch the neighbouring football training ground, occasionally host to top league teams from across Europe.

Developing over a large twin plot, the property tumbles down towards the ocean, with its southern aspect seemingly embracing the view and collecting around the spacious decked pool area, or the covered outdoor kitchen and barbecue area. Strategically positioned and shaded terraces adjoining the main house extend the comfort from inside to out, providing an inviting outdoor living space in which to make the most of the Mediterranean climate.

On the first floor, a veranda bursts from the master suite, offering views over pine canopies and terracotta tiles to the swathe of mesmerising blue that is the ocean. While, down in the lush garden, quite shaded areas, perfect for sitting quietly and relaxing as nature continues all around you, are joined by pathways that stretch along the edge of the lawn, connecting the main house to the property’s impressive guest bungalow - a luxurious and private space created especially to welcome visitors in style.